Crispy breadsticks

Grissini croccanti

Yesterday I cooked breadsticks , they are sooo crunchy and so tasty that I can’t  stop eating them 😂
I am not a broad lover but I really like breadsticks for the consistency they have!
If you want to try doing them here is the recipe ⬇️

Ingredients:

280g water
25g yeast
300g flour 00
300g ground semolina flour
50ml extra Virgin oil 
10g salt
Sugar

Method:

-Dissolve the yeast in hot water
-Mix the yeast with the flour, oil, salt and sugar
-Transfer the dough to a floured bowl covered with a cloth and leave to rise for two hours
-Spread the dough on a floured surface at a height of about half a cm, brush with oil, sprinkle with coarse salt and cut into strips
– Arrange the strips on a baking tray covered with parchment paper and bake for 15 minutes at 220 degrees

Traduzione in italiano 

Ingredienti:

 280 g di acqua
 25 g di lievito
 300 g di farina 00
 300 g di farina di semola macinata
 50 ml di olio extra vergine
 10 g di sale
 zucchero

 Metodo:

 -Sciogliere il lievito in acqua calda
 -Impastare il lievito con farina, olio, sale e zucchero
 -Trasferire l'impasto in una ciotola infarinata coperta con un panno e lasciare lievitare per due ore
 -Stendere l'impasto su una superficie infarinata in una altezza di circa mezzo cm, spennellare con olio, cospargere di sale grosso e tagliare a strisce
 - Disporre le strisce su una teglia rivestita da carta da forno e cuocere per 15 minuti a 220 gradi

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