Rusks with sourdough 🌾

Fette biscottate con lievito madre


Now you know it, I love natural,healthy and above all homemade products.
Kneading relaxes me and amuses me and especially now that we have a lot of free time, too much, I take advantage of it💪🏼☺️

Here are the ingredients ✨

230g flour 00
100ml low fat milk
50g brown sugar
1 tbsp honey
30g extra virgin olive oil 
140g  sourdough

Method:

-The night before refresh the yeast and let it rise all the night.
-Mix the milk, honey and sourdough and let it rest for 30 minutes.
-Then add the flour, sugar and oil. The result should be a fairly compact dough.
-Spread it with your hands on a floured surface and make 1 reinforcement fold giving it the shape of  the Pan Bauletto.
-Place it in the plumcake mold, lined with baking paper, and let it rise in the oven off until is doubled in volume.
-Bake it in a static preheated oven at 200 degrees for 25 minutes.
-Remove from the oven, leave to cool and cut into 1cm slices.
Place the slices on a baking sheet lined with baking paper and bake them again in a static oven preheated to 180 degrees for 20 minutes, being careful to turn them after 10 minutes.

Traduzione in italiano 

Ecco gli ingredienti ✨

 230 g di farina 00
 100 ml di latte parzialmente scremato 
 50 g di zucchero di canna
 1 cucchiaino di miele
 30 g di olio extra vergine di oliva 
 140 g di lievito madre

 Metodo:

 -La sera prima rinfresca il lievito e lascialo lievito tutta la notte.
-Mescola il latte, il miele e il lievito madre e lascia riposare per 30 minuti.
 -Allora aggiungi la farina, lo zucchero e l'olio.  Il risultato dovrebbe essere un impasto abbastanza compatto.
 -Stendilo con le mani su una superficie infarinata e fai 1 piega di rinforzo dandogli la forma del Pan Bauletto.
 -Posizionalo nello stampo per plumcake, rivestito con carta da forno, e lascialo lievitare nel forno fino a quando non sarà raddoppiato di volume.
 - Cuocilo in un forno preriscaldato statico a 200 ° per 25 minuti.
 -Rimuovilo dal forno, lascialo raffreddare e taglialo a fette da 1 cm.
- Posiziona le fette su una teglia foderata con carta da forno e cuocile di nuovo in un forno statico preriscaldato a 180 ° per 20 minuti, facendo attenzione a girarle dopo 10 minuti.

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