Lemon pie🍋
FOR THE PASTRY
350 g of flour 00
150 g of sugar/Erythritol
2 large eggs
1/2 glass of seed oil/ Coconut Oil
zest of 1 lemon
1 sachet of yeast
FOR THE CREAM
1 egg
200 g of sugar/Erythritol
50 g of starch
500 ml of water
juice of 2 lemons (about 100ml)
zest of 1 lemon
PREPARATION:
Prepare the cream by mixing all the ingredients in a saucepan. Place on the stove and bring to a boil, stirring constantly. Let it boil for a couple of minutes until the cream appears thick and thickened. Let it cool completely by covering it with cling film.
Mix all the ingredients of the pastry together. You will get a soft and non-sticky dough.
Roll out a little more than half of the dough into a rather thin sheet on a well floured sheet of parchment paper.
Using the parchment paper, turn the dough upside down on a 24/26 cm greased and floured tart pan, covering the edges as well.
Roll out the remaining pastry into a thin sheet and cover the cream with it, sealing the edges well.
Bake at 180 degrees for about 35 minutes, until the pastry is golden brown.
Let it cool completely.
INGREDIENTI:
Frolla:
- 350 g di farina 00
- 150 g di zucchero/eritritolo
- 2 uova grandi
- 1/2 bicchiere di olio di semi/olio di cocco
- scorza di 1 limone
- 1 bustina di lievito
- 1 uovo
- 200 g di zucchero/eritritilo
- 50 g di fecola
- 500 ml di acqua
- succo di 2 limoni (circa 100ml)
- scorza di 1 limone
- Preparate la crema mescolando tutti gli ingredienti in un pentolino. Ponete sul fuoco e portate a bollore, mescolando sempre. Lasciate bollire per un paio di minuti fino a quando la crema non apparirà densa e inspessita. Lasciate raffreddare completamente coprendola con della pellicola a contatto.
- Impastate insieme tutti gli ingredienti della frolla. Otterrete un panetto morbido e non appiccicoso.
- Stendete poco più della metà di impasto in una sfoglia piuttosto sottile su un foglio di carta forno ben infarinato.
- Aiutandovi con la carta forno, capovolgete l'impasto su una teglia da crostata unta e infarinata da 24/26 cm coprendo anche i bordi.
- Versate la crema sulla base di frolla.
- Stendete la frolla rimasta in una sfoglia sottile e coprite con essa la crema, sigillando bene i bordi.
- Infornate a 180° per circa 35 minuti, fino a quando la frolla non apparirà ben dorata.
- Lasciate raffreddare completamente.
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