Present cake 🎂🎀





Ciò che vi occorre
 ✨


Per la base:

140 g eritritolo a velo 

5 uova

20 g cacao

120 g olio di oliva 

1 bustina vanillina

150 g farina 00

1 bustina lievito per dolci      


Per la farcia:

300 gr di marmellata di albicocche zuccheri aggiunti 


Per la glassa:

150 gr di cioccolato fondente 

150gr panna light 


Per il fiocco:

Pasta di zucchero rosa 


Procedimento:

-Montate gli albumi a neve.

- Sbattete i tuorli con l’eritritolo.

-Aggiungete ai tuorli la farina, il cacao, la vanillina, l‘olio e il lievito.

- Prendete gli albumi e aggiungeteli al composto mescolando dal basso verso l’alto. 

- Cuocete a 180 gradi per 35/40 minuti.


Per la farcia:

- Quando la torta sarà raffreddata tagliatela a metà e farcitela con la marmellata. Se la marmellata è molto densa, fatela scaldare qualche minuto nel microonde.


Procedimento glassa:

- Fondete il cioccolato e unito alla panna liquida.

- Versate la glassa sulla torta.

- Lasciate riposare in frigo per almeno 4 ore.


 English Version✨


 For the base:

 140 g icing erythritol

 5 eggs

 20 g cocoa

 120 g olive oil

 1 vanillin sachet

 150 g flour 00

 1 sachet of baking powder


 For the filling:

 300 gr of apricot jam with added sugar


 For the glaze:

 150 gr of dark chocolate

 150g light cream


 For the ribbon:

 Pink sugar paste


 Method:

 -Mount the egg whites until stiff.

 - Beat the yolks with the erythritol.

 -Add the flour, cocoa, vanilla, oil and yeast to the yolks.

 - Take the egg whites and add them to the mixture, mixing from bottom to top.

 - Cook at 180 degrees for 35/40 minutes.


 For the filling:

 - When the cake has cooled, cut it in half and fill it with the jam.  If the jam is very thick, heat it up for a few minutes in the microwave.


 Glaze procedure:

 - Melt the chocolate and add the liquid cream.

 - Pour the icing on the cake.

 - Let it rest in the fridge for at least 4 hours.

Kommentare

Beliebte Posts