Jam and Apple Tart🥧




 Ciò che vi occorre ✨

Per la crostata:

- 300 Grammi di farina 

- 2 uova

- 100 grammi eritritolo / zucchero 

- 100 gr burro

- buccia di un limone grattugiata 

- 1 pizzico di bicarbonato 

Per il ripieno:

- 2 mele 

- succo di limone q.b

- 1 vasetto di marmellata all’albicocca (o al gusto che preferite)

- pinoli (opzionale)

- gelatina spray 

Procedimento:

- mettete tutti gli ingredienti per la crostata nel bimby (o in un frullatore) e frullate a velocità 5 per 20 secondi.

- avvolgete l’impasto in un canovaccio e lasciate riposare in frigo per 30 minuti.

- Intanto tagliate le mele in piccoli pezzi e unitele con la il succo di limone .

- riprendete l’impasto e stendetelo su un piano infarinato.

Foderate lo stampo per crostate, ritagliate i bordi e bucherellate la superficie con una forchetta per tutta la superficie.

- Riempite il composto con marmellata e adagiatevi sopra le mele.

- infornate a 180 gradi per 30 minuti.

- guarnisci con i pinoli e dopo averla agitata bene, spruzzavi la gelatina.



English Version ✨

For the tart:

 - 300 Grams of flour

 - 2 eggs

 - 100 grams erythritol / sugar

 - 100g butter

 - grated peel of a lemon

 - 1 pinch of baking soda


 For the stuffing:

 - 2 apples

- lemon juice

 - 1 jar of apricot jam (or the flavor you prefer)

 - pine nuts (optional)

 Method:

 - put all the ingredients for the tart in the bimby (or in a blender) and blend at speed 5 for 20 seconds.

 - wrap the dough in a cloth and leave it to rest in the fridge for 30 minutes.

 - Meanwhile, prepare the filling, cut the apples into small pieces and mix them with the lemon juice.

 - take the dough and roll it out on a floured surface.

 - Line the tart mold, trim the edges and prick the surface with a fork all over the surface.

 - Fill the mixture with jam and place the apples on top.

- bake at 180 degrees for 30 minutes.

 - garnish with the pine nuts and after having shaken it well, sprinkle the jelly on it.

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